Свечената академија по повод јубилејот 100 години

Свечената академија по повод јубилејот 100 години на нашето училиште, се одржа во Офицерскиот дом.
На неа присуствуваа градоначалникот на Битола, сегашни и поранешни професори, ученици, истакнати стопанственици и голем број на граѓани.
Во уметничкиот дел на програмата настапија членовите на хорот, рецитатори, се прикажа видео презентација, како и ликовна изложба.