Литературен конкурс на тема “Кога би зборувале училишните клупи”

Во низата активности, на 18.4.2023 год., по повод 100 годишнината од постоењето на СОЕУ “Јане Сандански” , на ниво на Општина Битола, беше распишан литературен конкурс на тема “Кога би зборувале училишните клупи”.
На наградените учениците и нивните ментори им беа доделени благодарници и книги.