НАТПРЕВАРИ

Економска географија

Општински натпревар организиран од Македонско географско друштво одржан на 12.2.2022 год. онлајн под менторство на проф. Ана Костовска со сл.учесници:
1.Анастасија Китановска I-1 освоено I место
2.Ана Марија Биневска I-2 освоено II место
3.Мартина Киркова I-4 освоено III место

Регионален натпревар организиран од Македонско географско друштво одржан на 25.3.2022 год. во Гимназија „Јосип Броз Тито”, Битола под менторство на проф. Ана Костовска со сл. учесници:
1. Ана Марија Биневска I-2 освоено I место
2. Анастасија Китановска I-1 освоено II место
3.Мартина Киркова I-4 освоено III место

Државен натпревар организиран од Македонско географско друштво одржан на 07.5.2022 год. во Природно-математички факултет, Скопје под менторство на проф. Ана Костовска со сл. учесници:
1.Анастасија Китановска I-1 освоено II место
2.Ана Марија Биневска I-2 освоено IV место.

Претприемништво и Бизнис

На последниот ден од Глобалната недела на пари, се одржа финалето на националниот натпревар Европски квиз на пари 2023. Од вкупно пријавените 1000 ученици, Второто место го освоија Благоја Трајчески и Теодора Трпоска од СОЕУ “Јане Сандански” – Битола со менторката проф. Билјана Кочовска.

Спорт и Спортски Активности

Освоени екипни награди под менторство на проф. Димитар Трајков и тоа:
– Футсал машки – II место;
– Кошарка машки – II место;
– Кошарка машки – III место на регионално ниво;
– Одбојка женски – II место;
– Одбојка женски – II место на регионално ниво;
– Пинг понг машки – III место.

Освоени екипни награди под менторство на проф. Александар Марковски и тоа:
– Ракомет машки – II место;
– Ракомет женски – II место;
– Кошарка женски – II место.