Посета на собранието на Република Северна Македонија

По предметот Право и државно уредување под водство на професорот м-р Дејан Стојков, учениците од II година од нашето училиште беа во посета на Собранието на РСМ.

Преку организирана обиколка на свечениот дел од Собранието, во придружба на професионален водич, учениците имаа можност да се запознаат со историјата на зградата, внатрешноста и најрепрезентативните простории, како и со организацијата и функционирањето на оваа институција.

Leave a Reply