Одржана втората работилница за слем поезија

Се одржа и втората работилница за промоција на слем поезијата меѓу младите. Слем- поезијата е одлична можност за младите да ги научат современите уметнички перформанси.

Работилницата се одржа во просториите на НУ Универзитетска Библиотека Св. Климент Охридски – Битола, а учество зедоа учениците од нашето училиште, под менторство на професорката по македонски јазик и литература Лидија Анастасовска.

Leave a Reply