Одбележан 5-ти Декември меѓународен ден на волонтери

5-ти декември Меѓународен ден на волонтерите.

Ученици и професори од нашето училиште присуствува на Саемот за волонтеризам кој се одржа во Центарот за култура Битола.

Локалните организации ги претставија динамичните волонтерски можности кои ги нудат во нашиот град, регионот и Европа, со цел младите да земат активно учество во проекти.

Leave a Reply