Зедовме учество на настанот „Re:waste – Како Шведска ги реобмислува ресурсите“

На 14.12. 2023 нашите ученички Емилија Илиевска и Мирјана Бучиноска беа дел од настанот „Re:waste – Како Шведска ги реобмислува ресурсите“ каде ги споделија искуствата од нашето училиште.

Настанот го организираше Europe House Bitola Заедно со Embassy of Sweden in Skopje кои се приклучија кон иницијативата за создавање што помалку отпад, повторна употреба и рециклирање со серија активности во #EuropeHouse низ целата земја, пропратени со информативна патувачка изложба

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Leave a Reply